Bijenweg bijen terug

Onze boerderij zou niet compleet zijn zonder onze bijen. We hebben er zelfs onze straatnaam aan te danken. Tom zijn grootvader (opa Toon) heeft lang… lang geleden met een gemeente ambtenaar om de tafel gezeten om een naam te bedenken voor de straat waaraan hij en zijn vrouw de boerderij hadden. Helaas waren de bijen die hen van honing voorzagen net weggevlogen wat hem bracht op de naam Bijenweg.

Gelukkig zijn na vele jaren van afwezigheid de bijen terug. Al sinds 2005 houden wij weer bijen op de Bijenweg en nu mogen we ze deel maken van onze boerderij. Onze bijen voorzien ons van heerlijke honing en zorgen voor de bestuiving van onze fruitbomen. Ze zijn daardoor van vitaal belang voor ons en de boerderij. Daarnaast hebben we op de boerderij verschillende doelen voor de bijenwas uit de oude bijenramen.

Wij reizen niet met onze bijen wat wil zeggen dat we met onze bijen niet naar de fruitbomen toe rijden. De stress die dit met zich meebrengt voor de bijen willen wij ze graag besparen. Daarnaast mogen onze bijen (een deel van) de honing houden om de winter door te komen. Hoewel de meeste imkers alle honing uit de kast halen en de bijen suiker terugvoeren denken wij dat het overwinteren op de eigen honing alleen maar gunstig en gezond is voor het volk. Wij hebben er in elk geval al jaren goede ervaringen mee. De natuur weet heel goed hoe zij haar zaken regelt, miljoenen jaren lang hebben bijen op deze manier weten te overleven en dat is niet zonder reden. Het betekend iets minder honing voor ons maar wel zo eerlijk naar onze bijen toe…

We verkopen onze honing per pot zolang de voorraad strekt. De lente honing wordt in mei geoogst en de zomerhoning in juli. Kijk hiervoor in onze webshop.

Onze producten worden in de eerste instantie aangeboden aan onze groenten pakket abonnementhouders. Wanneer er wat overschiet wordt dit in onze webshop aangeboden.

Kijk in de webshop Neem contact op