Vrije varkens(vlees)

Onze vleesvarken productie is erg kleinschalig maar daarom niet minder belangrijk voor ons als multi-voedsel producerende boerderij waar we streven naar de productie van een zo volledig mogelijk dieet voor een selecte groep consumenten.

Onze varkens leven jaarrond buiten en dat vinden ze heerlijk. Wij hebben varkens van het ras bonte bentheimer. Dit oud Nederlandse ras groeit langzamer dan de varkens uit de industrie en heeft daarom extra tijd om op smaak te komen. De varkens leven in kleine familiegroepen zoals varkens in de wilde natuur dat ook doen. Onze varkens vervullen een belangrijke rol op de boerderij. Wij hebben een hekel aan verspillen van voedsel en brengen daarom alle resten uit de groente tuin naar de varkens. Daarnaast eten onze varkens veel eikels, noten en afgevallen fruit.

Ook onze varkens worden regelmatig verplaatst op ons erf. Hierdoor hebben ze dagelijks de beschikking over een verse groene weide of een weide met veel struiken en bomen varkens zijn immers bosdieren. Hierdoor eten ze altijd vers gras, klavers, kruiden en twijgen vinden ze insecten en hebben de beschikking over een echt schone omgeving. Bij ons geen zandvlakte`s of betonnen vloeren maar een verblijf dat recht doet aan het varken en wat zorgt voor echt blije vrije varkens… en dat proef je.

Onze varkens worden veelal aan het einde van de winter en vroeg in de lente geboren net als in de natuur en laat in het jaar geslacht. Dat betekend dat vers mals varkensvlees veelal in het najaar beschikbaar is, precies als ons kippenvlees op begint te raken. 

Kijk in de webshop Neem contact op