(Vogel)vrije vleeskuikens

Vanaf voorjaar 2021.

Onze vleeskuikens weten niet hoe een megastal er van binnen uit ziet. Wij gebruiken 12m2 grootte, open bodem, verplaatsbare veld schuilstallen. Naar het voorbeeld van de Amerikaanse boer en pionier J. Salatin. In elk van deze stallen kunnen we maximaal 75 kippen huisvesten. Elke schuilstal wordt 2 maal dagelijks verplaatst naar een vers nieuw stukje weide. Hierdoor krijgen onze kippen heel regelmatig een verse schone leefomgeving, bewegingsvrijheid, schone lucht zonneschijn en zo veel mogelijk vers groen en insecten om op eten.

We voeren onze kippen biologisch en door de koeien, schapen en geiten enkele dagen voor de kuikens op de weide te laten grazen en hen het lange stugge gras op te laten eten komen de verse jonge grassprieten voor de kippen ter beschikking. Deze kunnen zij makkelijker verteren waardoor ze meer gras en kruiden kunnen eten wat de gezondheid en het uiteindelijke vlees ten goede komt.

Wij slachten onze kippen wanneer zij gemiddeld 2 kg zwaar zijn. Hier kunnen we geen leeftijd aan hangen omdat vleeskippen er bij kouder lente of najaar weer langer over doen om 2 kg te bereiken dan wanneer ze midden in de zomer buiten lopen. Onze kippen krijgen biologisch voer. Door de dieren in onze eigen slachtfaciliteit te slachten hebben de vogels niet de stress van het transport naar de slagerij toe. Onze kippen krijgen het best mogelijke leven en ontvangen elke dag zo veel mogelijk zonlicht, dagelijks vers groen waar nog geen andere kip op gelopen heeft, schone leefomgeving, beweging en volop frisse schone lucht.

Wij hebben kippenvlees van begin mei tot eind oktober. Dit is de periode dat het gras groeit en dat het voor de kippen warm genoeg is om buiten te leven wilt u dus ook in de winter kunnen genieten van het lekkerste kippenvlees, bestel dan in de zomer extra voor in de diepvriezer

Wij produceren onze kippen op aanvraag en enkel voor abonnementhouders van onze groenten pakketten. Hierdoor hebben we nooit te veel vlees. Wij vinden het erg disrespectvol naar een dier toe als dit grootgebracht wordt, geslacht wordt en vervolgens geen bestemming heeft.